Cumhuriyet Gazetesi II

Created by ASLI 8 years ago
Kadın Kanserleri Her Zaman Pembe Değildir.
16 Mart 2016, Çarşamba.
Cumhuriyet gazetesi sağlık muhabiri sevgili Sibel Bahçetepe'nin haberi.
Yumurtalık Kanseri ile ilgili farkındalık ve bilinç yaratma inadıyla...

****
"Ahu ve Aslı Akyürek tek yumurta ikiziydi. Ahu, 3 yıl önce 38 yaşında yumurtalık kanserinden yaşamını yitirdi. En çok sevdiği şeyler arasında yemek yapmak vardı. Özellikle baharatlı bulgur pilavı çevresindeki herkesin favorisiydi.
Ahu’nun bu tarifi, İngiltere’nin başkenti Londra’da Hammersmith Hastanesi bünyesinde yer alan Ovarian Cancer Action adlı hayır kurumu tarafından yayınlanan “Onun Tarifleri - Hayat İçin” adlı kitapta yer buldu. Kitap, yumurtalık kanseri sebebiyle yaşamını yitirmiş ve halihazırda bu hastalıkla mücadele eden kırk kadının özel tariflerinden oluştu.
İngilizce basılan ve tarifin ait olduğu kişi ile tarifin fotoğraflarını içeren bu kitap geçen günlerde Aslı’nın eline geçti. Aslı şunları söyledi: “Projeyi ilk duyduğumda çok anlamlı ve özel olduğunu düşündüğüm için dahil olmak istedim. İnsan bu dünyadan gittikten sonra ardında bıraktıklarıyla anılıyor. Tarifler hayatta olan kadınların kendi ağızlarından, hayatta olmayanların ise bir aile yakını tarafından aktarıldı. Bu kitapta yüreği ve elleri çok güzel bir kadın var. Ahu Akyürek."

Pictures